© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

maandag 6 februari 2017

Verhofstadt waarschuwt: ‘Holocaust was gevolg nationalisme’

Gelijk of ongelijk? Een Holocaust mag er nooit meer komen, dat is zeker.
Maar het is wel zo dat wij door het gedrag van onze regeringen steeds meer onze eigen identiteit zijn kwijtgeraakt. Het begon bij de euro. Steeds meer beslissingen worden niet in eigen land maar in Brussel genomen. Een geldverslindend instituut. Daarnaast hebben wij regeringen versleten, en dat doet de huidige regering nog steeds, die onze eigen identiteit steeds meer van ons als bevolking heeft afgenomen en nog steeds neemt. Wij hadden een schitterend zorgstelsel, wij hadden treinen die zonder al teveel klachten reden, etc.
Hier komen mensen binnen van landen waar het ook goed kon zijn, wanneer zij in eigen land zouden helpen om het op te bouwen en te vechten voor hun rechten. Zij denken hier Luilekkerland te vinden. Echter mensen uit oorlogslanden hebben rechten om hier te komen, wij zouden ook geholpen willen worden.
Dat wil niet zeggen dat regeringen in ons land het recht hebben onze eigen verworven rechten af te pakken, zoals de AOW. Straks moeten mijn kleinkinderen werken tot hun 80e. Niet omdat er geen geld was? Dat was er meer dan voldoende. Echter onze regeringen en de witte boorden mentaliteit in ons land hebben onze betaalde AOW verkwanseld door speculaties en hoge oprotpremies. Miskleuners. Wij hadden een goed en rijk land en wanneer hier zakenmensen aan de top hadden gestaan waren al die miskleuners er niet geweest. Had men eerst aan eigen bedrijf gedacht, Nederland dus. Is het gek dat Nederlanders er genoeg van hebben? Is het gek dat er zoveel mensen op Wilders stemmen? En hoe arrogant is het dat men niet samen wil werken om ons land weer tot ons land te willen maken? Jullie sturen hardwerkende mensen, die hier jaren wonen en hun leven hier hebben opgebouwd, terug naar een land waar ze nooit meer kunnen aarden en laten mensen binnen komen die niet eens de vluchtelingen status verdienen en hier niets te zoeken hebben. Is dat eerlijk en waardig als Nederlander regeren? Nee, ons land is verworden tot een eenheidsworst van Brussel, zonder eigen inbreng, terwijl men speculeert met ons verdiende geld en onze kinderen en kleinkinderen in de kou zet door verworven rechten af te nement, waar minister Drees ooit voor heeft gevochten. Dat ouderen waardig mochten leven en sterven.
U moet u als regering diep schamen.

U, als onze regering, heeft het nationalisme gestimuleerd. U heeft ons als volk verraden. U heeft ons als bevolking in de kou gezet. Niemand anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten