© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

woensdag 1 februari 2017

'Ouderbijdrage verplicht? Boete voor school'

Scholen die de ouderbijdrage verplicht stellen, krijgen een financiële sanctie. Althans, als het aan de SP ligt.

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk komt maandag met voorstellen om de hoge schoolkosten te beteugelen. 'Sommige scholen worden te duur voor ouders met een laag inkomen, waardoor je een tweedeling krijgt. Daar willen wij een eind aan maken.'

'Ouders onder druk gezet'

Volgens Van Dijk worden ouders steeds vaker onder druk gezet om allerlei kosten te maken 'terwijl dit gewoon niet mag', bijvoorbeeld voor apparatuur. De ouderbijdrage is voor extraatjes, niet voor zaken die nodig zijn voor de opleiding. 'Die rekening moet niet naar de ouders, maar naar de regering', vindt de SP.
De ouderbijdrage blijft dus vrijwillig, als het aan Van Dijk ligt, en er komt bovendien een maximum aan, hooguit een paar tientjes per jaar. De SP heeft een meldpunt ingericht voor klachten over schoolkosten: schoolkosten@sp.nl.
Bron: ANP