Gebakken aardappelschijfjes zijn heerlijk als bijgerecht bij bijna elke maaltijd. Je kunt ze zelf maken door aardappels te koken en in plakjes te snijden of gewoon de kant-en-klare versie halen. Helaas worden deze schijfjes uit kant-en-klare verpakking niet bij iedereen even krokant na het bakken. Wij hebben hier een truc waardoor je ze altijd krokant kunt maken! Wat heb je nodig? Een magnetron en wat paprika poeder. Maak een aantal gaatjes in de verpakking van de aardappelschijfjes en zet ze voor 3 minuten in de magnetron op een hoge stand. Hierdoor zullen ze al een beetje voorgaren, waardoor ze sneller knapperig worden. Vervolgens bak je ze in een pan met 50% olijfolie en 50% boter. Strooi vervolgens peper, zout en paprika poeder tijdens het bakken en je aardappeltjes zullen heerlijk gaar en krokant zijn. De paprika poeder geeft namelijk extra krokante laag aan de buitenkant!
© Maus Sturmer
Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer.
Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten