© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

woensdag 18 januari 2017

Britse premier doet EU-lidmaatschap in de versnipperaar

Wat stoer. Heb hier diep respect voor. Hier wordt geluisterd naar de bevolking, waar mijnheer Rutte eens een voorbeeld aan moet nemen. Zo zouden we iemand in Nederland moeten hebben die opstaat en zegt “ook wij stappen uit dit geldverslindende regelgevende EU”.

Die zichzelf verrijken en ons laten opdraaien voor zoveel regels en kosten die niet nodig zijn. Ik heb zoveel vragen, maar de grootste is op dit moment: Waarom krijgt de EU nu zo’n grote invloed op onze pensioenen. Heeft het kabinet wel nagedacht wat ze uit handen gaven? Het is geld wat van uw burgers is mijnheer Rutte en consorten en niet van u? Waarom moeten wij zoveel miljarden betalen aan landen die zich niets aantrekken van al die regeltjes. Hadden wij het vroeger zo slecht zonder de EU? Ik vind dat wij het beter hadden zonder. Misschien dat bedrijven er beter van zijn geworden. Voor mij is het nog steeds zo: Weg met de EU net als Engeland heeft gedaan. Geef uw mening eens? Maar misschien zie ik het wel verkeerd.

Minister-president Theresa May.

Klik op foto om het hele artikel te lezen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten