© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

maandag 5 december 2011

'Landelijke actie voor schoenmaker 't Loon'

Voor mij grijpt dit bericht veel dieper in. Bij deze schoenmaker kom ik al zolang hij bestaat. Altijd even vriendelijk en behulpzaam. Laten we hopen dat ook hij. nu in nood, al die vriendelijkheid en behulpzaamheid terug mag krijgen. Maus

 De Nederlandse schoenmakers moeten zich in gaan zetten voor Raimondo Fattacchio. De eigenaar van schoen- en sleutelmakerij Sta Sterk is een van de getroffen ondernemers in Winkelcentrum 't Loon in Heerlen. Na 22 jaar verliest hij alles wat is opgebouwd.

Heerlen, Door Stefan Gillissen
Via de website NSV Schoenmaker wordt opgeroepen de Heerlense ondernemer te steunen.
'Ongetwijfeld heeft u het nieuws op televisie gezien over Winkelcentrum 't Loon in Heerlen. Juist op het deel wat op instorten staat en waar de winkeliers absoluut niet meer naar binnen mogen zelfs niet om spullen te halen is schoenmakerij Stasterk gevestigd van onze collega de heer Fattaccio.
Het is zeker dat hij alles kwijt is. Zijn machines, de schoenen van de klanten en de complete voorraad en inventaris. Maar daarnaast natuurlijk in één klap zijn complete broodwinning.
Ook alle schoenen van klanten die al gerepareerd waren en niet afgehaald staan nog in de zaak. Er komt dus voor bij Raimondo en Sabrina Fattaccio geen euro meer binnen.

Zelfs als op korte termijn er een nieuwe locatie voor hen beschikbaar komt hebben ze een enorm probleem. Ze hebben namelijk ook de machines niet meer om de schoenreparatie op te verrichten.  En hoe komen ze aan geld om dat op korte termijn te regelen.
Wij vinden dat de Nederlandse Schoenmakerij Raimondo en Sabrina Fattaccio niet in de kou kan laten staan. De Vereniging zal hen in eerste instantie waar mogelijk onder steunen.
Vanaf deze plaats wensen wij hen in ieder geval ontzettend veel sterkte!'
Tijd Gepubliceerd op: 04.12.11 13:00, laatste update: 04.12.11 13:14


Burgemeester Depla: "verzakking zet door"   04-12-2011
HEERLEN - Burgemeester Paul Depla van Heerlen heeft vanmorgen aangegeven dat de verzakking onder winkelcentrum 't Loon doorzet.

De ravage in de parkeergarage is groot en het is dan ook de vraag of het compartiment niet voor maandag instort. Niemand die daar een zinnig woord over kan zeggen.

In geval van nood kan nu ook met één druk op de knop de elektriciteit in het complex worden afgesloten.

Voor de bewoners aan de Muzenlaan en het DSM-gebouw in Heerlen was er vanmorgen beter nieuws. Zij kunnen weer volledig gebruik maken van de verwarming. Zaterdag konden de bewoners een tijdlang geen gebruik maken van de verwarming, omdat de gastoevoer en de stadsverwarming richting winkelcentrum 't Loon afgesloten waren. Nu heeft de gemeente Heerlen het zo geregeld, dat alleen het gas en de verwarming in het winkelcentrum en de bovengelegen Homerusflat afgesloten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten