© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

woensdag 14 december 2011

Kerstmis valt vroeg voor schoenmaker en Pinautomaat SNS-bank in 't Loon blijkt leeg

 Geen woorden hadden Sabrina en Raimondo Fattaccio toen zij vrijdag van sloper Wim Beelen hun hele bezit uit schoenmakerij Sta Sterk in 't Loon in Heerlen terugkregen.

Door onze verslaggever
HEERLEN
De Fattaccio's waren door de Harderwijkse sloper naar de bouwplaats bij winkelcentrum 't Loon gelokt. Toen zij daar aankwamen ging een van de containers open en daarin bleek hun hele verloren gewaande bezit te staan. Alle machines, de schoenen van de klanten en zelfs het ingelijste diploma van schoenmakersgezel Raimondo Fattaccio. "Hier hebben we geen woorden voor. Het ene moment verlies je alles en dan krijg je alles terug. Kerstmis valt vroeg dit jaar", reageert de dolgelukkige schoenmaker. Binnenkort openen zij een - tijdelijke - nieuwe zaak in een deel van het voormalige Rabogebouw aan de Promenade II in Heerlen.
Tijd Gepubliceerd op: 09.12.11 17:40, laatste update: 09.12.11 21:44

De pinautomaat van de SNS-bank in het verzakte gedeelte van winkelcentrum 't Loon blijkt kort voor het begin van de sloopwerkzaamheden te zijn geleegd. Dat gebeurde onder toezicht van gemeentelijke bouwinspecteurs en de politie, maar zonder medeweten van burgemeester Paul Depla.

Heerlen
door onze verslagever
Dat meldde Depla vanochtend. De burgemeester werd pas achteraf geinformeerd. "Feitelijk is hier iets illegaals gebeurd, hoewel met de beste bedoelingen. Dit deel van het winkelcentrum is immers onveilig en mag door niemand worden betreden."
Donderdag nog claimde Wim Beelen, directeur van het gelijknamige slopersbedrijf, dat een eventuele inhoud van de kluis voor hem en zijn medewerkers zou zijn, zoals alles wat hij in het te slopen deel van het winkelcentrum aantreft zijn bezit wordt. Dat is contractueel met de opdrachtgevers, de Vereniging van Eigenaren, zo geregeld om claims van de getroffen winkeliers over inventaris die tijdens de sloop beschadigt raakt te voorkomen.
In reactie op de mededeling dat de pinautomaat leeg is, ontkende Beelen de inhoud ooit te hebben geclaimd. Een woordvoerder van de SNS bank wilde gisteren niet zeggen of en hoeveel er nog in de kluis zat. "Daar doen we nooit mededelingen over, aldus de zegsman. "Ik kan u alleen zeggen dat het maximale vulbedrag 250.000 euro is." Vandaag werd dus duidelijk dat de automaat al eerder geleegd is.
Het puin uit 't Loon wordt afgevoerd naar een van de zes eigen recyclingplekken van slopersbedrijf Beelen. Daar wordt alles in speciale sorteermachines gedaan, waarna hout bij hout, koper bij koper, lood bij lood en kleding bij kleding komt. Alles om opnieuw te gebruiken. "De kleding bijvoorbeeld sturen wij, als die nog goed is, naar een weeshuis in de derde wereld", aldus Beelen. Privacygevoelige zaken als boekhoudingen van de winkeliers worden verbrand.
Tijd Gepubliceerd op: 09.12.11 07:00, laatste update: 11.12.11 20:37

Geen opmerkingen:

Een reactie posten