Alles wat ze uit ‘hun' deel van 't Loon halen, is voor de slopers. Om het af te voeren naar een van hun recyclingpunten. Dat is de afspraak, aldus directeur Wim Beelen van de slopersfirma. Daar hoort dus ook de pin-kluis bij. "Ik heb de jongens beloofd dat we de inhoud ervan zullen verdelen”, aldus de slopersbaas. "Dat is geen grap, ik ben altijd serieus. De mannen hebben het verdiend, ze werken hier keihard.” De kluis is overigens nog niet geborgen.
Een woordvoerder van de SNS bank zegt in een eerste reactie dat men de automaat in 't Loon én de inhoud "als verloren” beschouwt. Later belt hij terug om te zeggen dat hij niets weet van een afspraak dat de sloper de kluisinhoud mag verdelen. "De burgemeester heeft de winkeliers beloofd dat hun inventaris niet opduikt op Marktplaats. Als de slopers onze kluis bergen, gaan we ervan uit dat we dat horen. Dan pas bepalen we voor wie het geld is.” Hoeveel geld er nog in zit, wil SNS niet zeggen; wel dat het maximale vulbedrag 250.000 euro is.
Woordvoerder Paul 't Lam bevestigt namens de vereniging van eigenaren van 't Loon, opdrachtgever én financier van de sloop, dat het contract meldt dat alles eigendom wordt van het sloopbedrijf. "De grote grijper kan inventaris beschadigen en we willen claims erover van winkeliers voorkomen. In het contract staat geen uitzondering voor de pinautomaat.”
Op de recycleplekken van Beelen wordt alle afgevoerde afval gesorteerd voor hergebruik. Hout bij hout, kleding bij kleding. Privacygevoelige zaken als boekhoudingen worden verbrand.
Lees meer in de krant van vrijdag.
Gepubliceerd op: 09.12.11 07:00, laatste update: 09.12.11 08:55
Geen opmerkingen:
Een reactie posten