© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

vrijdag 9 december 2011

Inhoud pinautomaat voor Loon-sloper

 Bij de demontage van het verzakte deel van 't Loon stuiten de slopers op allerlei bezittingen van de tien getroffen ondernemers, die na sluiting van het Heerlense winkelcentrum niet terug mochten. Rekken vol kleding bij C&A, maar ook de pinautomaat van de SNS bank.

Heerlen
Door Serge Sekhuis
Alles wat ze uit ‘hun' deel van 't Loon halen, is voor de slopers. Om het af te voeren naar een van hun recyclingpunten. Dat is de afspraak, aldus directeur Wim Beelen van de slopersfirma. Daar hoort dus ook de pin-kluis bij. "Ik heb de jongens beloofd dat we de inhoud ervan zullen verdelen”, aldus de slopersbaas. "Dat is geen grap, ik ben altijd serieus. De mannen hebben het verdiend, ze werken hier keihard.” De kluis is overigens nog niet geborgen.
Een woordvoerder van de SNS bank zegt in een eerste reactie dat men de automaat in 't Loon én de inhoud "als verloren” beschouwt. Later belt hij terug om te zeggen dat hij niets weet van een afspraak dat de sloper de kluisinhoud mag verdelen. "De burgemeester heeft de winkeliers beloofd dat hun inventaris niet opduikt op Marktplaats. Als de slopers onze kluis bergen, gaan we ervan uit dat we dat horen. Dan pas bepalen we voor wie het geld is.” Hoeveel geld er nog in zit, wil SNS niet zeggen; wel dat het maximale vulbedrag 250.000 euro is.
Woordvoerder Paul 't Lam bevestigt namens de vereniging van eigenaren van 't Loon, opdrachtgever én financier van de sloop, dat het contract meldt dat alles eigendom wordt van het sloopbedrijf. "De grote grijper kan inventaris beschadigen en we willen claims erover van winkeliers voorkomen. In het contract staat geen uitzondering voor de pinautomaat.”
Op de recycleplekken van Beelen wordt alle afgevoerde afval gesorteerd voor hergebruik. Hout bij hout, kleding bij kleding. Privacygevoelige zaken als boekhoudingen worden verbrand.
Lees meer in de krant van vrijdag.
Tijd Gepubliceerd op: 09.12.11 07:00, laatste update: 09.12.11 08:55
© Limburgs dagblad/dagblad de Limburger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten