© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

zondag 12 februari 2012

Voorstel Grieken, hun pensioenen en de onze

Hoe is het toch mogelijk dat in het ene land wordt geleefd in luxe, zonder al teveel belasting te betalen en wij daarvoor als burger van andere Europese landen daar nu voor moeten bloeden? Aan alle kanten ontduiken de Grieken hun belastingen. Hebben in al die jaren niet één belastingcent bijgedragen op hun huizen, althans niemand inde die belasting bij ze, terwijl wij ons scheel betalen om de gemeentekas te spekken.

Onze pensioenen worden gekort, echter de Griekse regering bezuinigd liever op Defensie dan op hun pensioenen. Is er grotere ongelijkheid mogelijk? Mogen de Grieken blijven leven als God in Frankrijk? Belastingen blijven ontduiken en blijven teren op onze portemonnee? Wanneer worden wij als burger wakker en weigeren we nog langer de consequenties te dragen voor landen, die al die jaren nauwelijks belasting hebben bijgedragen tot een beter leefklimaat in eigen land. Zelfs nu nog steeds weinig doen, om hun land draagkrachtig te maken? Wie zijn zij dat zij teren op onze zuurverdiende centjes?  

Italië heeft inmiddels een zakenman als premier en doet het al redelijk goed om alles op orde te krijgen. Maar de Grieken? Zij zitten met de verkiezingen in zicht en geen minister of premier durft het aan om zetels te verliezen, toch?

Wij Nederlanders betalen naast het deel wat naar Griekenland wordt gestuurd ook nog eens een groot bedrag aan ontwikkelingshulp, een beerput die eindeloos is, waarvan een groot deel niet terecht komt waar het hoort te  worden besteed. Als dat zo was, stond ik er vierkant achter. Iedereen in de wereld heeft het recht om het goed te hebben. Helaas zal dat een eeuwige droom blijven, ben ik bang.

Of is het zo dat de Grieken en al die andere landen misschien gelijk hebben en voor het belang van hun volk kiezen, terwijl wij door onze regeringen steeds meer worden gekort? Want je kunt het ook omdraaien. Wij pikken alles maar en de Grieken nemen het niet. Zijn zij verstandiger dan wij? Er moet belasting worden betaald, maar het is wel zo dat ook in Nederland veel over de balk wordt gegooid. Wordt het geen tijd dat er misschien een zakenman of vrouw president wordt? Beiden beheren het huishoudboekje vaak beter dan wie dan ook. Zij maken bedrijven groot en kunnen dat ook met ons land.

Het is maar een vraag en je hoeft het er niet mee eens te zijn. Ik probeer alleen op een eerlijke manier mijn mening te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten