© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

donderdag 16 februari 2012

Charitatieve instellingen en de jaarsalarissen van hun directeuren

Binnenkort komen de collectebussen weer bij ons langs. Natuurlijk zijn wij als gulle gevers bereidt om onze beurs te trekken. Maar wordt het geen tijd om eerst eens te kijken wat de dames en heren directeuren van deze instellingen als jaarsalaris verdienen? Via internet gaat er nog steeds een mail rond met naam en toenaam plus de naam van de instelling plus het jaarsalaris. Natuurlijk heeft ieder recht op een goed inkomen met een leidinggevende functie. Daar is niets mis mee. Maar moet het zoveel zijn dat er maar weinig overblijft voor het werkelijke doel. In deze bedragen zitten niet de kosten van hun reizen, leaseauto, telefoon en/of andere voorkomende kosten. Moeten wij blijven geven aan instellingen die zelf weinig bijdragen om hun kosten te verminderen door de jaarsalarissen eens onder de loep te nemen?

Nu is er volgens diverse kranten beloofd, dat de instellingen in 2012 het jaarsalaris van hun directeuren zouden publiceren in hun jaarverslag die digitaal in één overzicht te zien zullen zijn. Mogen wij dan toch echt hopen dat deze salarissen aanzienlijk minder zijn geworden? Mijn mening is: kijk voor u geeft eerst digitaal naar wat de directeur verdient. Is dat naar uw mening redelijk? Ga er wel van uit dat zij ook een stuk verantwoordelijkheid dragen en dat mag navenant betaald worden. Geef dan uw bijdrage voor het eigenlijke doel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten