© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

dinsdag 4 december 2012

Voel je je akelig, verdrietig of moe? Hieronder een paar tips om dat op te heffen.

Achter je ogen zitten de Amygdalae. Het lijken net twee amandeltjes. Zij zitten ter hoogte van de oren, maar recht achter de ogen. Die Amygdalae bepalen onze emoties, van goed tot slecht, van angst tot verdriet, maar ook tot vreugde. Je kunt deze amandeltjes zelf beïnvloeden, wanneer je je niet goed voelt.

Ga in gedachten naar deze amandeltjes. Neem een veertje en kietel beiden Amygdalae. Wat voel je? De een zal weinig voelen, de ander prikkelingen, maar altijd zal er een glimlach op je gezicht verschijnen. Doe dit een paar keer per dag. Ook je creatieve brein wordt hierdoor gestimuleerd. (Tijdens de les geleerd van Ton Schoenmaker. De tekening is afkomstig van http://insidethebrain101.tumblr.com/ )

Mijn eigen, bijna dagelijkse tip:
Maak dagelijks een kleine of grote wandeltocht in de natuur. Kijk om je heen hoe alles groeit en bloeit, welk jaargetijde het ook is. Bedank de natuur voor wat zij ons dagelijks geeft. Kijk eens met een camera om je heen. Je leert de kleine dingen zien, waardoor je het grote geheel leert ontdekken. Bekijk de bloemen en de planten, neem eens een blad van een boom in je handen en zie de echte kleuren er in of een stukje schors, vooral in de herfst. Kijk naar wat jij wel hebt en niet naar wat anderen hebben. Je weet nooit wat achter die andere deurtjes aan de hand is en als het er op aan komt zou je met niemand willen ruilen.

Bedank de aarde, de zon, de maan, de sterren, de wind en de regen en bedenk dat wij het altijd nog beter hebben dan menig ander op deze wereld. In de natuur lopend, soms even een boom vasthoudend of gewoon tegen jezelf praten. Kijk naar binnen in je ziel en zie wie je bent. Het maakt je weer een beter mens, die rust heeft gevonden in de natuur. Maak 's avond in weer en wind een korte avondwandeling. Je geest komt tot rust voor de nacht.  Geef jouw gedachten mee aan de wind. Stuur ze naar de maan en de sterren. Heb geen angst voor de rust om je heen. Je komt tot jezelf en gaat de wereld anders bekijken. En ben je bang om alleen op straat te lopen, vraag dan je beschermengelen om met je mee te wandelen. Zij passen op je. Praat tegen ze en je krijgt antwoord. Kun je ze nog niet horen, althans dat denk je misschien, let dan op de antwoorden die bij je binnenkomen, terwijl jij je vragen stelt. Ze zijn niet van jezelf, omdat die antwoorden al in jouw gedachten komen, terwijl jij nog aan het praten bent. Vraag om rust en je krijgt rust. Vertrouw op jezelf, vertrouw op de natuur, op God en zijn engelen en er daalt vrede en rust in je ziel en hart.
Overgenomen uit het boek de Healingcode van Alex Loyd, iets waar ik zelf heel veel baat bij heb gehad en nog heb tijdens stressituaties:
Plaats je handpalmen tegen elkaar op een manier die prettig voor je voelt. Niets forceren. Je kunt je vingers verstrengelen of een gebedspositie gebruiken, zolang je handpalmen elkaar maar blijven raken. Concentreer je op de stress in je lichaam waar je vanaf wilt, of het nu geestelijk, lichamelijk of emotioneel is maakt niet uit.

Haal 10 seconden achter elkaar zeer krachtig adem, via je buik. Doe dit door via de mond krachtig de lucht uit te blazen en in te zuigen. Als je een beetje duizelig wordt, blijf dan wel op dezelfde manier doorademen, alleen wat minder intensief. Visualiseer iets positiefs terwijl je met die krachtige ademhaling bezig bent, zoals de stress die je lichaam verlaat, een mooie plek waar je rustig van wordt. Ben je boos of ongeduldig, zet er bv. Liefde, geduld of rust voor in de plaats. Het beste is deze oefening 3x per dag te doen, dan heeft het ’t meeste effect, echter zelfs bij 1x zie je al resultaat. Het kost maar een paar seconden. Het is de kracht van de ademhaling die jou kan helpen je een beter mens te voelen.

Andere manieren waarvan jij je beter gaat voelen staan hieronder in de dagtekst van 3 december
"De bewegingen die we met de hand maken of slechts met een vinger, en in het bijzonder met de duim, beïnvloeden onze psyche. Hier zijn een paar oefeningen. Als je voelt dat vermoeidheid je overvalt, maak dan een vuist en draai, terwijl je de duim opsteekt, je hand naar rechts en links en beweeg daarna ook je duim op en neer. Om in jou de wil aan te wakkeren een werk te ondernemen, begin je met je vuist te ballen, om je meester te maken van alle krachten die tot je beschikking staan. En houd altijd je duim aan de buitenkant, gevouwen op de vingers, steek hem nooit in je vuist. Deze derde beweging zal je helpen je
innerlijke energie te beheersen en ze een goede richting te geven. Strijk met duim en wijsvinger van de linkerhand een voor een over de vingers van de rechterhand met een lichte druk van onder naar boven. We dienen deze schijnbaar onbeduidende, maar zo belangrijke oefeningen voor ons psychische en spiritueel leven, ernstig te nemen. Want heel het universum is in onze handen aanwezig. Ze bezitten allerhande schakelaars, die ons verbinden met de krachten van de natuur en ook met de engelenhiërarchieën." Omraam Mikhaël Aïvanhov

Ons hart opent zich steeds opnieuw wanneer we oude patronen loslaten en er nieuwe voor in de plaats zetten. (schrijver onbekend)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten