© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

woensdag 15 maart 2017

Google Maps op uw mobiel

Google Maps is een website waarmee u kaarten van over de hele wereld kunt bekijken. Er is ook een handige app versie van Google Maps.
Eerder verschenen in deze serie twee artikelen over Google Maps op de pc: Starten met Google Maps en Doe meer met Google Maps. Dit artikel gaat over de app-versie voor de smartphone. Deze app is onder andere te gebruiken als routeplanner in de auto. U downloadt de app door in de App Store van uw smartphone te zoeken naar Google Maps. Het artikel is geschreven met behulp van de iPhone-versie van Google Maps. Op een Android toestel kan het op sommige punten iets afwijken.

Navigeren op de kaart

Aangezien Google Maps GPS gebruikt, zal standaard de kaart al ingezoomd staan op de plek waar uw smartphone is. Uw exacte plek is de blauwe stip. De bediening van de kaart lijkt in grote lijnen op die van de website-kaart. Alleen nemen uw vingers de plaats in van de muis.

Slepen

Als u een ander deel van de kaart wilt bekijken, sleept u de Google kaart met uw favoriete vinger naar links, rechts, boven of onder. Om in te zoomen op de kaart zet u uw vingers op het scherm en beweegt ze uit elkaar. Dubbeltikken op het scherm werkt ook. Voor uitzoomen beweegt u uw vingers naar elkaar toe. Als u na een ontdekkingsreis over de kaart terug wilt naar uw positie, drukt u rechts onder op het pictogram met de zwarte of blauwe cirkel.

Zoeken

Met over de kaart navigeren is iedere plek op Google Maps wel terug te vinden. Maar het gaat makkelijker met het zoekvak bovenin. Typ gewoon de gewenste plaats in het zoekvak en druk op de naam in de lijst of op de Zoek-toets.

Voorzieningen

Een handige extra is de mogelijkheid allerlei voorzieningen in de buurt van de gezochte plaats weer te geven. Druk op het kruisje in het zoekvak om de tekst te verwijderen en tik op het zoekvak. U ziet nu een lijstje met voorzieningen. Druk bijvoorbeeld op Tankstations om de tankstations in de nabije omgeving te laten zien. Onderaan de zoeklijst kunt u via de optie Meer nog wat extra voorzieningen tevoorschijn halen.

Route plannen

De Google Maps app is goed te gebruiken als routeplanner in de auto, op de fiets of bij het wandelen. Ook kunt u een route laten plannen met het openbaar vervoer. Om de routeplanner te activeren, zet u eventueel eerst het zoekvak uit met het kruisje. Rechts onder in het scherm ziet u nu een blauw pictogram met een pijltje. Druk daarop. Hetzelfde pictogram verschijnt soms op andere plekken, zodat u direct de route naar een bepaald doel kunt plannen.

Vertek en aankomst

Als vertrekplaats staat standaard uw huidige locatie ingevuld. Als u graag een andere vertreklocatie ziet, typt u die op de plek van Jouw locatie. Geef bij Bestemming kiezen de aankomstplaats op. Geef vervolgens aan voor welk vervoersmiddel u de route wilt weergeven. U ziet de snelste route als blauwe lijn op de kaart. Ook worden er nog alternatieve routes gegeven in grijs. Druk op de grijze lijn als u de alternatieve route wilt zien. Bij routeplannen met het openbaar vervoer verschijnt er een lijst met de opstapplaatsen en -tijden in plaats van de kaart.

Verkeersinformatie en andere navigatieopties

Gewoonlijk wilt u natuurlijk drukte op de weg zoveel mogelijk vermijden. De Google Maps app is dan ook uitgerust met live verkeersinformatie voor navigeren in de auto.
Druk op de drie puntjes rechts naast het vak met de vertrekplaats. Er verschijnt een menu met allerlei opties voor de routeplanner. Met Tussenstop toevoegen voegt u bijvoorbeeld een derde plaats onderweg in waar de route langs moet gaan. Met Routeopties geeft u op welk type weg genomen of juist vermeden moet worden.
Om de verkeersdrukte weer te geven, drukt u op de optie Alle verkeer. Groen betekent dat het rustig is, rood betekent druk.

Starten

Bent u klaar om op pad te gaan? Druk op Starten en u krijgt live de routeaanwijzingen gebaseerd op het GPS-signaal van uw smartphone en de situatie onderweg. Hou er rekening mee dat hierbij af en toe een beroep wordt gedaan op uw internetverbinding.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, ik ben super enthousiast vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO MICRO FINANCE hadden ontvangen en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen en slechts enkele uren geleden bevestigde ik een totaalbedrag van eur 50.000 euro dat ik op mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen