© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

vrijdag 10 maart 2017

Dadels is ’s werelds 1e voedsel tegen hoge bloeddruk, hartaanvallen, beroertes en cholesterol


DOOR  · 9 MAART 2017

Doordat dadels aan veel producten toegevoegd worden, maar ook als geheel gegeten worden is het belangrijk om te weten: zijn dadels gezond? En wat gebeurt er als je er 3 per dag van eet? Dadels zijn de vruchten van palmbomen. Deze natuurlijke producten bevatten calcium, zwavel, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper en magnesium: allemaal goed voor de gezondheid.
Afgezien van de heerlijke smaak, verlenen ze een enorme hoeveelheid voordelen voor je lichaam. Ze zijn een rijke bron van gezonde vezels, mineralen en vitaminen en helpen bij constipatie, diarree en andere darmklachten. Als je drie dadels per dag aan je voeding toevoegt, zullen de volgende 9 dingen gebeuren met je lichaam. Ik had geen idee, maar dit is zo handig om te weten!
1. Energieboost
Dadels zitten vol met natuurlijke suikers. Deze omvatten fructose, sucrose en glucose. Daardoor zijn ze een perfecte snack voor ’s middags, als men behoefte heeft aan een snelle energieboost. De vezels in de dadel zorgt voor energie zonder de crash die je normaal zou ervaren bij het eten van een andere zoete traktatie.
2. Bloedarmoede
Bloedarmoede is een veelvoorkomend probleem bij de meeste mensen. Dadels zijn een goede bron van ijzer en helpen bij de behandeling van bloedarmoede. Bloedarmoede kan voor een gevoel uitgeput zorgen. Stimuleer de ijzerwaarden in je bloed met dadels!
3. Lever
Onderzoek heeft aangetoond dat dadels helpen om je lever te ondersteunen.
4. Spijsvertering
Dadels bevatten oplosbare vezels. Oplosbare vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, want het trekt water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. De kalium die in dadels zit, kan ook maagpijn en diarree behandelen. Kortom, ze brengen je spijsverteringskanaal in balans. Dadels versterken ook de goede bacteriën in de maag!
5. Stimuleert de gezondheid van het hart
De kalium in de dadel vermindert het risico op een beroerte. Het toevoegen van dadels aan je dieet kan LDL (low-density lipoprotein) cholesterol verlagen.
6. Pijnstiller
Hoewel het moeilijk te geloven is, helpt de magnesium in dadels om pijn en zwellingen te verlichten. Dadels zijn absoluut een prima aanvulling op medische hulpmiddelen.
7. Verkleint de kans op kanker
Dadels bevatten magnesium, mangaan en selenium. Een dieet rijk aan selenium staat bekend om het voorkomen van kanker. Deze mineralen zijn ook belangrijk voor het sterk en gezond houden van onze botten en het bloed.
8. Verbetert de hersenfunctie
Dadels zijn, net als bananen, rijk aan vitamine B6. Dit zorgt ervoor dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je beter in staat bent om informatie op te slaan (en ook weer op te halen wanneer je het nodig hebt.)
9. Bloedvaten
Dadels bestrijden de kalk in bloedvaten. Dit verlaagt het risico op beroertes, hartaanvallen en andere ziekten. Eet drie dadels per dag, dit zal een groot verschil geven!
Heb je iets aan deze informatie gehad, vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden zodat iedereen op de hoogte is van de gezondheidsvoordelen van dadels!

2 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal, ik ben super enthousiast vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO MICRO FINANCE hadden ontvangen en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen en slechts enkele uren geleden bevestigde ik een totaalbedrag van eur 50.000 euro dat ik op mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Are you looking for financial help to pay or your debt? Do you need
        long term or short term loan to solve your financial debt or start or
        finance your business?

        Loan Amount:
        Full Names:
        Country:
        State: City:
        Address: Zip Code:
        Telephone #:
        Duration Of Loan:
        Email Address:
        Monthly Income

        Apply for loan with stress free and quick processings, contact kingsman
        Loan Group for any child or loan via email

      Email: Kingsmanloanfund@outlook.com
        WhatsApp: +1 917-877-7590
        Country: United States.

        Address: 201 Waterland, New York

      Verwijderen