© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

maandag 19 september 2011

TNT directeur verrijkt zich, terwijl zijn mensen in moeten leveren.

Hoe lang blijft deze onrechtvaardigheid nog doorgaan?
Miljoenen verdient in 10 jaar, waar zijn personeel moest inleveren om niet ontslagen te worden en de verrijking is nog lang niet afgelopen. Nu TNT is opgesplitst, is er geen plaats meer voor mijnheer de directeur. Ach, maakt toch niets uit dat hij weg moet!!! Hij krijgt nog even een kleine beloning mee van 2.8 miljoen. Voor de kleine man en postbezorgers toch niet te verteren. Hoe lang tolereren zij dit soort praktijken nog? Hoe lang moet het TNT personeel de broekriem nog aan gaan halen, terwijl dit soort heren zich over de rug van zijn personeel verrijkt? Hoe is het mogelijk dat directeuren zich op die manier steeds meer indekken ten gerieve van de kleine man die voor hem werkt. Er is niets mis mee met verschil van betaling, maar het staat in geen verhouding. Wat krijgen al die kleine TNT-werkers mee, nu ze met ontslag worden gestuurd? Ook zoveel dat ze het tot hun pensioen op een goede manier uit kunnen zingen. De kleine mens wordt steeds meer uitgemolken, de hoge heren nemen en nemen, zonder rekening te houden dat dit in deze tijd niet meer is te verantwoorden.

Geloof me, deze TNT directeur is niet de enige. Het gebeurt dagelijks, zelfs worden er nog beloningen gegeven bij wanbeleid, waar de kleine man op staande voet wordt ontslagen. Bent u het er ook niet mee eens, reageer dan onder aan deze pagina.

© Maus Sturmer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten