© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

zondag 1 januari 2012

10 Jaar Pim Fortuyn bij Harry Mens op een rijtje gezet. Wat heeft hij achteraf in heel veel dingen gelijk gehad

Vandaag liet Harry Mens ons terugkijken naar alle uitzendingen met Pim Fortuyn, nu tien jaar geleden. Wat heeft deze man volkomen gelijk gehad en hoe is het mogelijk dat alle politici in die jaren en erna zichzelf zo hoog op zo’n voetstuk hebben gezet en zo ongelijk hebben gekregen. Tegelijkertijd hier niets van wilden leren en ons land steeds meer naar de afgrond brengen. Hoe is het mogelijk dat juist iemand, die zo’n goede vooruitziende blik had op de politiek ons land is ontvallen door een moordaanslag, waarvan mijn gevoel nog altijd zegt dat er meer achter heeft gezeten dan één persoon? Maar wie ben ik?

Dat wil niet zeggen dat ook Pim geen fouten had gemaakt als hij minister president was geworden, maar zijn visie en blik op de toekomst heeft mij vandaag in elk geval opnieuw laten zien dat de politiek nog steeds zo’n hoge pet van zichzelf opheeft dat er nauwelijks iets is veranderd. Dat eigen eer en glorie van zichzelf en hun partij belangrijker is dan het landsbelang.

Nee ik ben, net als Pim en Geert, niet tegen buitenlanders die hard werken en ons land mee helpen opbouwen. Hoe meer hoe liever. Ik ben wel tegen de meer rechten die zij krijgen, boven ons Nederlanders en tegen de politiek die zelfs de misdadigers en opruiers hier nog te eten geeft in plaats van ze terug te sturen naar waar ze horen, hun eigen land.

Heeft u vandaag de uitzending van Harry Mens gemist waar alle bijeenkomsten met Pim Fortuyn op een rijtje zijn gezet, rond middernacht vandaag wordt de uitzending herhaalt op rtl 7. © Maus Sturmer

Business / Politiek van Harry Mens


Pim Fortuyn special op 1 januari

Uitzending 22 december 2011

Op deze eerste dag van 2012 herdenken we Pim Fortuyn met een compilatie van zijn meest memorabele interviews met Harry in Business Class uit de periode van 1999 tot mei 2002. Pim Fortuyn was regelmatig te gast in ons programma als columnist waarbij hij zijn visie gaf op de ontwikkelingen in de politiek en in de samenleving. Zijn laatste gastoptreden bij Business Class was nu bijna 10 jaar geleden op zondag 5 mei 2002; de dag voor zijn dood op 6 mei 2002.

In 2012 zal Business Class met bijzondere fragmenten regelmatig stil staan bij het 10e sterfjaar van Pim Fortuyn.

De special zal te zien zijn op 1 januari 2012 om 11.00 uur op RTL7 met een herhaling op dezelfde dag rond middernacht.
© Foto en tekst Harry Mens

1 opmerking:

  1. De schade vanwege de dood van Pim is ongekend voor Nederland. Een van onze grootste kansen in de geschiedenis gemist. Volkert nooit meer vrij

    BeantwoordenVerwijderen