© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

maandag 17 juli 2017

Het gewonde Vleermuisje

Dit kleine Vleermuisje was tegen een caravan aangevlogen en kon niet meer vooruit komen. Hij kroop over de grond Heel voorzichtig heb ik een theedoek over hem heen gelegd en op aanraden van Frans, de beheerder van de camping, tussen het hout gezet, zodat hij rustig bij kan komen en vooral veilig is. Nog nooit heb ik een vleermuis van zo dichtbij kunnen bekijken. Ze zijn prachtig, al moest ik wel uitkijken dat zijn scherpe tandjes niet te dicht bij mijn handen kwamen. Voor hij weg kroop tussen de houtblokken liet hij zich nog even fotograferen in alle standen.

Het was sowieso mijn geluksdag. Tijdens een fietstocht vanmiddag kwam ik bij een vrij kleine plas waar een grote groep jonge lepelaars was neergestreken. Om te fotograferen waren ze te ver weg. Nu afwachten hoe de film is geworden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten