© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

zondag 9 juli 2017

Gratis wifi op veel binnen en buitenlandse vliegvelden

Gratis wifi op tientallen vliegvelden met deze truc

Zaterdag 8 juli 2017 |  AVROTROS | Radar Radio Twitter

Je zit op het vliegveld te wachten op je volgende vlucht en wil nog snel even je Facebook of e-mail checken of een Netflixserie kijken. Dat kan in de EU met je bundel, maar via wifi kost je dat geen data. Met dit trucje heb je op tientallen vliegvelden gratis wifi, ook buiten de EU!
Wie op vliegvelden gebruik wil maken van internet op je telefoon, tablet of laptop heeft vaak moeite om gratis wifi-verbindingen te vinden. Vaak loop je tegen een betaalmuur aan of is de tijd beperkt dat je gratis online mag. Die beperking verschilt weer per vliegveld. Er zijn ook vliegvelden waarbij je eerst allerlei persoonlijke gegevens moet invullen voordat je verbinding moet maken. Soms beperkt zich dat tot een e-mailadres, soms willen ze echt álles van je weten. Moet je alleen een e-mailadres invullen? Verzin er dan eentje. Dat wordt vrijwel altijd geaccepteerd. 

Wachtwoorden wifi-netwerken verzameld

Anil Polat is IT-veiligheidsingenieur en hij maakte in 2016 een kaart op Google Maps met wifi-netwerken en de bijbehorende wachtwoorden voor vliegvelden over de hele wereld. Handig voor de reiziger die niet z'n roaming aan wil zetten en daarmee dus een torenhoge rekening wil voorkomen. De lijst wordt constant door de community aangevuld en gecorrigeerd. Aangezien wachtwoorden constant veranderen is er dus geen 100% garantie dat een wachtwoord werkt.
Gebruik de app voor offline gebruik
De kaart is ook te downloaden als app voor iOS en Android zodat je offline kan zoeken naar gratis wifi. Elke keer als je de app opent wordt de map ververst als je reeds een internetverbinding hebt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten