© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

maandag 17 juli 2017

Het gewonde Vleermuisje

Dit kleine Vleermuisje was tegen een caravan aangevlogen en kon niet meer vooruit komen. Hij kroop over de grond Heel voorzichtig heb ik een theedoek over hem heen gelegd en op aanraden van Frans, de beheerder van de camping, tussen het hout gezet, zodat hij rustig bij kan komen en vooral veilig is. Nog nooit heb ik een vleermuis van zo dichtbij kunnen bekijken. Ze zijn prachtig, al moest ik wel uitkijken dat zijn scherpe tandjes niet te dicht bij mijn handen kwamen. Voor hij weg kroop tussen de houtblokken liet hij zich nog even fotograferen in alle standen.

Het was sowieso mijn geluksdag. Tijdens een fietstocht vanmiddag kwam ik bij een vrij kleine plas waar een grote groep jonge lepelaars was neergestreken. Om te fotograferen waren ze te ver weg. Nu afwachten hoe de film is geworden.










woensdag 12 juli 2017

2017 07 10 De Buizerd heeft een prooi gevangen

2017 07 10 De Buizerd op zoek naar prooi.

2017 07 10 De Sperwer op ruim 800 meter afstand gefilmd met de Nikon900



Het tweede cadeautje die maandag was de sperwer, die tot drie keer toe in de boom kwam zitten op camping Wetland. De afstand was meer dan 800 meter en voor de Nikon 900 echt het uiterste om te filmen. Zelfs op de statief is het moeilijk om de camera helemaal stil te houden, omdat het al oud is en niet meer zo stabiel.

2017 07 10 Kanarie bezoekt camping/camerplaats Wetland



Afgelopen maandag was het verplichte rustdag voor mij op de
camping, wegens een kleine ingreep aan mijn neus. Normaal was ik wezen fietsen.
Nu kreeg ik allemaal cadeautjes om te filmen. Frans de beheerder riep mij dat
er een witte vogel in de verte was te zien, Het bleek een kanarie, die
vermoedelijk ergens is weggevlogen. Hopelijk overleeft hij zijn vlucht,
aangezien er op dezelfde dag nog een sperwer en buizerd op de camping waren te
zien die ik ook kon filmen. Allemaal cadeautjes.

zondag 9 juli 2017

Gratis wifi op veel binnen en buitenlandse vliegvelden

Gratis wifi op tientallen vliegvelden met deze truc

Zaterdag 8 juli 2017 |  AVROTROS | Radar Radio Twitter

Je zit op het vliegveld te wachten op je volgende vlucht en wil nog snel even je Facebook of e-mail checken of een Netflixserie kijken. Dat kan in de EU met je bundel, maar via wifi kost je dat geen data. Met dit trucje heb je op tientallen vliegvelden gratis wifi, ook buiten de EU!
Wie op vliegvelden gebruik wil maken van internet op je telefoon, tablet of laptop heeft vaak moeite om gratis wifi-verbindingen te vinden. Vaak loop je tegen een betaalmuur aan of is de tijd beperkt dat je gratis online mag. Die beperking verschilt weer per vliegveld. Er zijn ook vliegvelden waarbij je eerst allerlei persoonlijke gegevens moet invullen voordat je verbinding moet maken. Soms beperkt zich dat tot een e-mailadres, soms willen ze echt álles van je weten. Moet je alleen een e-mailadres invullen? Verzin er dan eentje. Dat wordt vrijwel altijd geaccepteerd. 

Wachtwoorden wifi-netwerken verzameld

Anil Polat is IT-veiligheidsingenieur en hij maakte in 2016 een kaart op Google Maps met wifi-netwerken en de bijbehorende wachtwoorden voor vliegvelden over de hele wereld. Handig voor de reiziger die niet z'n roaming aan wil zetten en daarmee dus een torenhoge rekening wil voorkomen. De lijst wordt constant door de community aangevuld en gecorrigeerd. Aangezien wachtwoorden constant veranderen is er dus geen 100% garantie dat een wachtwoord werkt.
Gebruik de app voor offline gebruik
De kaart is ook te downloaden als app voor iOS en Android zodat je offline kan zoeken naar gratis wifi. Elke keer als je de app opent wordt de map ververst als je reeds een internetverbinding hebt. 

dinsdag 4 juli 2017

Vind altijd wat je zoekt met deze Google tips

Vind altijd wat je zoekt met deze handige Google-tips


Slimmer zoeken in Google
Google is veruit de meest gebruikte zoekmachine op het wereldwijde web, maar lang niet iedereen gebruikt haar optimaal. Er zijn een hoop handige, maar enigszins 'verborgen' trucjes waarmee je nóg beter kunt vinden wat je zoekt. Radar zet er een paar op een rij.

Haal het meeste uit je Google-zoekopdracht met deze tips.

Zoeken op een exacte woordcombinatie

Door meerdere zoektermen tussen dubbele aanhalingstekens te zetten, zorg je dat Google alleen resultaten weergeeft met die exacte opeenvolging van woorden. Bijvoorbeeld: "hoe herken je neprecensies".

Zoektermen uitsluiten

Door een minteken (-) voor een zoekterm te zetten, zorg je dat Google alleen resultaten vertoont waar die zoekterm niet in voorkomt. Stel dat je een recept zoekt, maar je wilt een bepaald ingrediënt uitsluiten. Voeg dat ingrediënt dan toe aan je zoekopdracht, maar met een '-' ervoor: -noten (zonder spatie dus). Meerdere uitsluiten kan ook: -noten -vlees -champignons, enzovoorts.
Hetzelfde geldt voor websites. Wil je geen verwijzingen zien die anders vaak zouden voorkomen, bijvoorbeeld naar Marktplaats, als je op een product hebt gezocht? Vul je zoekopdracht dan aan met: -site:marktplaats.nl. Meerdere sites uitsluiten kan ook.

Zoektermen verplicht maken

Wil je juist dat een bepaald woord of een cijfer of letter móet voorkomen in de zoekresultaten? Zet er dan een + voor, wederom zonder spatie. Dit is handig omdat Google losse cijfers, letters en veel voorkomende woorden als 'het', 'hoe' en 'en' negeert. Dus ben je specifiek op zoek naar het zesde deel in de Police Academy-filmreeks? Zoek dan op Police Academy +6 (of op "Police Academy 6").

Zoeken op een bepaalde site

Wil je alleen maar zoekresultaten zien op een bepaalde site, bijvoorbeeld omdat je zeker weet dat je dat ene goede artikel ooit daarop hebt gelezen? Of simpelweg omdat het je favoriete consumentenprogramma is? Vul je zoekopdracht dan aan met site:[naam van de site]. Daarna typ je het woord waarop je wilt zoeken. Bijvoorbeeld: airfryers site:radar.avrotros.nl.

Zo krijg je allemaal links naar content met het woord 'airfryer' erin, maar dan alléén op de Radar-website.

Zoeken op een afbeelding

Google kan niet alleen zoeken op basis van ingetypte woorden, maar ook op basis van afbeeldingen. Dat kan handig zijn wanneer je wilt weten hoe een bepaalde acteur ook alweer heet, of wanneer je benieuwd bent naar het recept van een maaltijd, maar ook om misbruik van jouw eigen foto's (of die van anderen) op te sporen.
Om te zoeken op basis van een afbeelding moet je beschikken over een bestand of over een link naar de afbeelding. Klik op de Google-homepage rechtsboven op Afbeeldingen, klik vervolgens in de zoekbalk op het fotocamera-icoontje en vul een url in of upload een afbeelding.
De website Lifehacker heeft ook nog een paar handige toepassingen voor 'reverse image search'.

Jokers gebruiken

Je kunt in Google ook wildcards gebruiken, oftewel: jokers inzetten. Dit is handig als je zoekt op een tekst(fragment) waarvan je een deel niet meer precies weet. Een joker is in Google een asterisk (*). Gebruik die op de plek van de woorden die je niet weet, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een songtekst: "Thuis heb ik nog een ansichtkaart waarop een *", "Heb je * voor mij", en dergelijke.

Gebruikmaken van automatisch aanvullen middenin een zoekopdracht

Je hebt vast gemerkt dat Google alvast wat voorstellen doet voor het afmaken van je zoekopdracht terwijl je nog aan het typen bent. Je wilt bijvoorbeeld tips zoeken voor het opruimen van je e-mail, dus begin je te tikken: Hoe ruim ik ... en nog voordat je 'mijn' hebt getypt, doet Google al voorstellen: 'Hoe ruim ik mijn huis op', 'Hoe ruim ik mijn kledingkast op', Hoe ruim ik mijn iCloud op' et cetera.
Dat kan handig zijn, maar het is niet echt een tip, want dit gebeurt automatisch. Maar wist je dat je ook een woord middenin je zoekopdracht kunt laten aanvullen? Stel dat je van alles wilt weten over vissen, om maar eens wat te noemen. Je kunt dan bijvoorbeeld zoeken op: 'Hoe slaapt een vis'. Voordat je op enter drukt kunt je ook een deel middenin je zoekopdracht deleten en vervangen door een underscore (_): Hoe _ vis. Google vult het middelste gedeelte dan voor je in en komt met suggesties als 'Hoe slaapt een vis', Hoe teken je een vis', 'Hoe lang is een vis zwanger' en 'Hoe lang moet vis in de oven'.

Zoekresultaat op een nieuw tabblad openen

Tot slot: vind jij het ook zo irritant dat wanneer je klikt op een van de links in de lijst zoekresultaten, deze opent op hetzelfde tabblad en je de lijst 'kwijt' bent? Je moet dan eerst weer terugbladeren om bij de lijst te komen. Een uitkomst kan zijn om de zoekresultaten op een nieuw tabblad te laten openen. Dit kan via de rechtermuisknop en vervolgens de optie 'Link openen op nieuw tabblad', of (sneller) door op de link te klikken terwijl de Control-toets (Windows) of de Command-toets (Mac) ingedrukt houdt.
Trouwens, als je muis beschikt over een middelste knop kun je ook simpelweg daarmee op een link klikken om deze op een nieuw tabblad te openen, ongeacht of je op een Windows- of Apple-computer werkt.
Bron: Lifehacker / Google

maandag 3 juli 2017

De hondenwei op camper en caravan camping Wetland



Afgelopen weekend kwam een Camper aan op camping Wetland met
18 honden. In eerste instantie dachten we dat het om 15 stuks ging. Wat ik ook
niet wist, was dat achter de hondenwei nog een stuk land was voor de honden om
te spelen. Toen ik ze daar zag lopen dacht ik dat ze over het hek waren
gesprongen, wat helemaal niet kan. Het is veel te hoog.


De twee mannen hebben de honden geadopteerd nadat ze door
anderen waren afgedankt. De laatste hadden ze weggehaald uit het asiel, waar
hij een spuitje zou krijgen. De honden zijn erg sociaal met elkaar en elke
nieuwe wordt in mum van tijd geaccepteerd door de rest. Dat dit een kapitaal
kost is logisch en ik denk persoonlijk dat een paar sponsors zeker welkom
zouden zijn. Zelf praten ze niet over geld, ze doen dit uit liefde voor de
honden.

18 honden maken plezier



18 honden maken plezier op camper en camping Wetland tussen Neerkant en Asten

Genieten van de hondenwei op camper en camping Wetland



Afgelopen weekend kwam een Camper aan op camping Wetland met
18 honden. In eerste instantie dachten we dat het om 15 stuks ging. Wat ik ook
niet wist, was dat achter de hondenwei nog een stuk land was voor de honden om
te spelen. Toen ik ze daar zag lopen dacht ik dat ze over het hek waren
gesprongen, wat helemaal niet kan. Het is veel te hoog.


De twee mannen hebben de honden geadopteerd nadat ze door
anderen waren afgedankt. De laatste hadden ze weggehaald uit het asiel, waar
hij een spuitje zou krijgen. De honden zijn erg sociaal met elkaar en elke
nieuwe wordt in mum van tijd geaccepteerd door de rest. Dat dit een kapitaal
kost is logisch en ik denk persoonlijk dat een paar sponsors zeker welkom
zouden zijn. Zelf praten ze niet over geld, ze doen dit uit liefde voor de
honden.