© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

donderdag 13 maart 2014

Fietsen, fotograferen en haast, gaan niet samen hand in hand


Onderstaande gedachte in het verhaal van de Omraam, is helemaal nieuw voor mij en zeker het proberen waard. Had geen idee dat dit ook op deze manier kon doorwerken. Vandaag weer een productieve fietsdag gehad, 43,3 km. Maar ook een minder prettige vergissing. Had in mijn agenda een wekelijks afspraak vergeten te zetten. Bijna bij Valkenburg aangekomen, ging om één uur de wekker, dat ik om twee uur in Heerlen  moest zijn. Het ging makkelijk, miste alleen mijn gezellige terrasje, welke ik mij had voorgenomen om lekker uit te rusten. Bespaarde mezelf wel het lekkere gebakje, wat daarbij hoort, wanneer ik daar ben. Het is een fantastische bakkerij daar op het hoekje van de promenade en het kwijl loopt langs je mond, bij deze snoepkous, als ik al dat lekkers zie. Net alsof mijn buikje nog niet stevig genoeg is. Afijn vandaag is dit alles mij bespaart gebleven. Helaas ook de fotografie. Niet één plaatje was er te schieten in de haast op de terugweg. Afijn, volgende keer beter. Had gisteren wat nieuwe kaarten gemaakt, dus toch wat nieuws om te vermelden. En op You tube is inmiddels ook deel 6 van de carnavalsoptocht verschenen, waar ook alle gemaakte foto's opstaan. Fijne dag allemaal.

Dagtekst van donderdag 13 maart 2014.
"Vaak heb je niet de materiële middelen om zoveel goed te doen als je zou wensen. Maar laat dit je niet verdrietig maken, want helemaal arm ben je niet. Je komt op straat een bedelaar tegen, je geeft hem wat geld en vindt het jammer dat je hem niet meer kunt geven, maar je kunt hem op een andere manier helpen: door de macht van de gedachte te gebruiken. Sta even verderop stil en concentreer je daar heel discreet, terwijl je op alle voorbijgangers je verlangen projecteert iets voor deze man te doen. Wat je zelf niet kunt geven, daar zullen anderen, die door jou geïnspireerd worden, toe aangezet worden het te geven en zo zul jij ook deel hebben aan deze gift. Denk maar niet dat je vrijgevigheid beperkt is tot wat jij persoonlijk in staat bent te doen; zij kan zich eveneens via anderen manifesteren. En dat geldt ook voor alle gevallen waarin je iemand wilt helpen maar niet over de materiële mogelijkheden beschikt. Wat telt is in jezelf altijd goede gedachten te voeden en deze met voldoende kracht te voeden, zodat zij uiteindelijk anderen het verlangen inspireren om ze te realiseren. "   Omraam Mikhaël Aïvanhov  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten