© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

vrijdag 1 november 2013

Mijn kleinkinderen na aanrijding in het ziekenhuis


Vanavond hoorde ik van mijn dochter dat mijn twee kleinkinderen op weg naar de Jumbo, samen op één fiets, zijn aangereden. Beiden hebben veel kneuzingen. Ze zijn met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht en moeten minimaal een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven. Zij kwamen van rechts en hadden voorrang. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Omdat ik zelf heel veel op de fiets zit valt me dagelijks op dat automobilisten weinig rekening houden met fietsers, laat staan met kinderen. Je bent heel kwetsbaar op de fiets. Zelfs met de auto rijdend valt het op hoe vaak degene die geen voorrang heeft dit altijd nog heel snel even  pikt. Ditzelfde gebeurt nog erger met fietsers. De automobilist die nooit fietst pik je er zo uit. Zelf geef ik fietsers extra voorrang, ook al hebben ze dit niet. Helemaal als het regent. Zelf zit je droog, waarom zou je dan geen rekening houden met een ander die druipend in de regen moet wachten tot een rijtje auto's voorbij gereden is. Ik weet het, ook fietsers kunnen fouten maken en onverwachte bewegingen maken, waar je als automobilist van kunt schrikken.

Jammer dat we zo weinig rekening houden met elkaar in het verkeer. Hoe vaak moet ik niet aan de
remmen van mijn fiets hangen als ik vanaf de Molenberg de rotonde hier in Landgraaf afrij. De auto's letten er niet eens op dat wij van die berg afkomen. Vorige week scheelde het een haartje of ik werd geschept. Als mij iets gebeurt is dat erg, maar met kinderen moet je tien paar ogen extra gebruiken. Zij hebben nog niet dat overzicht wat wij als volwassene hebben. In dit geval was het niet eens de schuld van de kinderen. Wat en hoe het precies is gebeurt is ons nog niet bekend.

Lieve mensen denk ook eens aan die kwetsbare fietsers en wandelaars. Wanneer we met z'n allen een beetje rekening met elkaar in het verkeer zouden houden, zouden vandaag hun ouders, onze familie en ik nu niet zo in angst zitten. Zouden zoveel kinderen niet in een ziekenhuis belanden na een aanrijding, of zelfs erger, in het mortuarium. Geef eens voorrang, zelfs al heb je dat niet. Je maakt jezelf en de ander blij. Een goede daad is nooit weg en wij als fietser en wandelaar zijn u er dankbaar voor. Maus

De kinderen zijn inmiddels weer thuis en worden extra verwend. Bedankt voor alle lieve reacties. Heb net te horen gekregen van een collega dat witte koolbladeren, plat geplet, op de kneuzingen leggen, ze binnen een dag van de kneuzingen af zijn. Het proberen waard. Fijne zondag, Maus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten