© Maus Sturmer

Heb jij dit nu ook of herken je dit? Vaak hoor ik onderweg een gesprek of een losse opmerking die me raakt, lees iets in de krant of zie wat op tv. Op zo’n moment komen woorden, gedachten of een gedichtje naar boven, waar ik niets mee deed of het gewoon weer vergat, omdat er net niets voorhanden was om het op te schrijven. Sinds onze reis naar Santiago werd de gedachte steeds sterker dat ik al die losse gedachten en ingevingen op moest schrijven. Het zijn de dagelijks dingen die gebeuren. Soms schrijf ik ook over dingen die ik in het verleden heb meegemaakt en opgeschreven, omdat ze nog dagelijks gebeuren en nooit veranderen in het leven. Wil je op een artikeltje reageren, wordt dan volger van deze rubriek of schrijf naar maus-sturmer@home.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Twitter: @maussturmer. Teksten, verhalen, gedichten, foto’s en andere zaken op dit Blog zijn en hebben allemaal het copyright en eigendomsrecht van Maus Sturmer. Niets hiervan mag gekopieerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming van haarzelf. Komen er plaatjes en/of artikeltjes van derden in voor, wordt altijd het copyright erbij vermeld. In verband met privacy zijn sommige namen onder pseudoniemen vermeld.

zondag 1 december 2013

Momenten van diep geluk

Af en toe krijg je momenten van diep geluk cadeau. Na een hele slechte periode, waarover het verhaal nog komt, met herkenbare momenten, volgde afgelopen zaterdag en gisteren opnieuw een gevoel van je even in de hemel voelen. Berry had me de week ervoor al verteld dat ik die zaterdag een hele bijzondere avond zou krijgen. Er zou iemand op mijn pad komen waarmee ik veel zou dansen. Hij kon mij geen groter plezier doen. Rond negen uur zag ik iemand dansen, die ik nooit eerder was tegengekomen. Hij danste prachtig, dat zag ik wel. Ik zat net  buiten zijn gezichtsveld. Kreeg ingegeven dat ik hem eens moest vragen. Nou echt niet, zei ik even naar boven. Heb twee keer meegemaakt dat ze nee zeiden, zich omdraaiden en een andere vrouw gingen halen. Notabene tijdens een damesdans. En dan nu een vreemde zomaar vragen? Maar toch zou ik het dansen met hem graag eens willen ervaren. Terwijl ik van de dansvloer afkom, zie ik hem voor me staan. Trek de stoute schoenen en vraag of ik hem mag komen halen voor de volgende dans. Hoeft niet, zei de man, ik kom u halen. Wat ben ik blij dat ik de moed heb opgebracht om te luisteren naar mijn gevoel. Bijna de hele avond sta ik met hem op de vloer. Hij danst geweldig. Beweegt benen en heupen alsof ze van elastiek zijn. Ik hoef me alleen over te geven aan zijn leiding. Heb het idee dat ik meer zweef dan dans.

Gisteravond had ik opnieuw van Berry gehoord dat ik een leuke avond zou krijgen, zonder erbij te vertellen hoe en waardoor. Al hoopte ik stilletjes dat dezelfde man zou komen om te dansen. Ja hoor, vanaf de tweede dans is bijna de hele avond voor mij. Dit keer stellen we onszelf aan elkaar voor. Bert is zijn naam. Opnieuw leer ik nieuwe dingen. Was het vorige keer de Merenque, nu is het ook rock en rol erbij. De vlugge gaat me nog moeilijk af. Geeft niet zegt hij en we dansen op de normale manier verder. Niets vind hij erg als iets fout gaat. De iets langzamere rock en rol gaat fantastisch. Ik begin hem steeds meer aan te voelen. Ik had gevraagd of het mogelijk was dat ik iets meer bewegingsruimte kon krijgen. Vanaf dat moment liep het allemaal even soepel. Volgens mijn vrienden aan tafel is het alsof we al jaren dansen. Volgens hen straalt hij net zoveel als ik en vormen we een prachtige eenheid. Ik glunder van blijdschap. Het is ons beider passie. Al zolang had ik gebeden om een danspartner en nu krijg ik het zo in de schoot geworpen. Heel dankbaar en gelukkig voel ik me, met dit cadeau. Waren afgelopen weken bijna letterlijk de hel, waarin ik was beland. De beloning is wel heel groot nu ik daar weer ben uitgekropen. Ik heb maar één wens, dat ik nog heel lang met deze man mag genieten van het dansen. Binnenkort gaat hij mij de Passodoble leren. Geen idee of ik het kan, maar de Merengue kon ik ook niet. Ik geniet nu al en kijk uit naar komende tijd. Maus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten